Tirsdagstræf

Tirsdagstræf i præstegården, Nødebovej 24

Alle er velkomne til spændende foredrag om lokalhistorie og verdenshistorie, aktuelle emner, sang og musik m.m.
I pausen nydes fællesskabet over en kop kaffe med hjemmebag.

Fri entre. Kaffe og kage koster 20 kr.

Tirsdagstræf finder med enkelte undtagelser sted den tredje tirsdag i en måned fra kl. 14 - 16

Program for hvert enkelt tirsdagstræf annonceres nedenstående og desuden i Kirke og Kro.

 

PS: Vore trofaste kagebagere kan enkelte gange blive forhindrede. Har du lyst til at være afløser kan du ringe til Kirke- og Kulturmedarbejder Marlene Wind Netteberg, tlf. 41 28 66 61 eller sende e-mail til marlenewindjob@gmail.com

Edith Piaf – spurven med den store stemme

v. tidligere højskoleforstander Lillian Hjorth-West

Tirsdag den 27. februar kl. 14 – 16 i Nødebo præstegård.

Alle kender Edith Piaf fra hendes skønne sange – men ikke alle kender hendes historie.

Edith Piafs halvsøster Simone Berteaut har skrevet om hende i bogen ”Piaf – Frankrigs store sangerinde”. Bogen er udgangspunktet for foredraget, der er en fortælling fra hendes fødsel til død, krydret med de dejlige sange. Det er en dramatisk livshistorie. Der var store op og nedture, og man kan høre hende både grine og græde. Hun blev bare 48 år, men nåede de store scener overalt i verden. Det var der ingen, der havde regnet med, da hun i 1915 på dramatisk vis kom til verden i det fattige Belville kvarter i Paris.

Min vej til skipper på Slotssøen v. Finn Sylvest

Tirsdag den 20. marts kl. 14 – 16 i Nødebo Præstegård.

Finn Sylvest vil fortælle os om sit eventyrlige liv. Han bliver født i Hillerød i 1937 og har her en fattig, men god barndom. Flytter i 1946 til Hørsholm og tager senere en realeksamen, mens han arbejder som caddie på Rungsted golfbane. Som 18-årig bliver han jetpilot i flyvevåbnet. Her er han i 10 år, de sidste 5 som instruktør for nye piloter. I 1966 forlader han flyvevåbnet og bliver luftkaptajn i den civile flyvnings verden. Han er pilot hos Tjæreborgpræsten i Sterling Airways i 25 år og slutter sin flyverkarriere med 4 år på Taiwan som pilotinstruktør i et stort kinesisk selskab.

Så mister han sin hustru og vender hjem til Danmark.

De sidste 18 år har Finn været skipper på ” DEN LILLE FÆRGE” på Slotssøen i Hillerød. Han er netop blevet udnævnt til Æresskipper, men må nu stoppe, da han er blevet 80 år (iflg. en regel, som han selv har været med til at indføre).

Schneur Rachlin om 16 år i Sibirien under Stalin og Krusjtjov

Tirsdag den 17. april kl. 14 – 16 i Nødebo præstegård

På billedet ses Schneur Rachlin ved byskiltet til sin fødeby i Litauen, som han i 2012 genså for første gang siden han sammen med familien  blev deporteret til Sibirien i 1941. Han var dengang 5 år og lillesøsteren Harriet kun få måneder. Lillebroderen Samuel blev født i Sibirien i 1950.

Der var tale om en velstående jødisk familie. Moderen var dansk, faderen litauisk forretningsmand med internationale kontakter. Deportationen skyldtes ikke at de var jøder, men formentlig angsten for deres internationale kontakter. Få uger efter deportationen gik tyskerne ind i Litauen, og det store paradoks er, at deportationen blev deres redning. Tyskerne dræbte omgående alle jødiske familier i deres by.

Schneur vil fortælle om deportationen og barndommen og ungdommen i Sibirien, hvor familien ofte blev forflyttet og nåede at bo 20 forskellige steder inden det i 1957 lykkedes den danske regering at få familien til Danmark. Forældrene, Rachel og Israel Rachlin, udgav i 1982 bogen ”16 år i Sibirien”. Bogen var tænkt som en beretning til efterkommere, men den blev en bestseller og udkommer stadig.

Julefest 2015

Klik på billederne for stor størrelse!