Tirsdagstræf

Tirsdagstræf i præstegården, Nødebovej 24

Alle er velkomne til spændende foredrag om lokalhistorie og verdenshistorie, aktuelle emner, sang og musik m.m.
I pausen nydes fællesskabet over en kop kaffe med hjemmebag.

Fri entre. Kaffe og kage koster 20 kr.

Tirsdagstræf finder med enkelte undtagelser sted den tredje tirsdag i en måned fra kl. 14-16.

Program for hvert enkelt tirsdagstræf annonceres nedenstående og desuden i Kirke og Kro.

Tirsdagstræf

Kirsten Aunstrup fortæller om 2 års udstationering i Kina og viser fotos fra dagligdagen og overraskende eventyr under rejser i det store spændene land:

Tirsdag den 13. september kl. 14-16

I 1994 boede vi i et stort hus i Nødebo med 3 hjemmeboende teenagers. Min mand var udstationeret i Kina. Året efter skulle jeg og to af børnene følge efter, og jeg fik som ønsket 2 års orlov fra min jordemoderstilling.

Børnene kom i Amerikansk skole, og min mand, som var 62 år, måtte ikke køre bil, så jeg blev i begyndelsen privatchauffør i Beijings forvirrede trafik.

Via et Health Care netværk blev jeg engageret i at opstarte en fødeklinik, der fik navnet ”Beijing United Family Health Center”, og det fungerer endnu med stor succes.

En anden stor oplevelse var som rådgiver i forbindelse med oprettelsen af adoption af kinesiske børn via DanAdopt, som blev mulig i 1995.

Børn og jeg vendte beriget hjem, men min mand dukkede først op 2 år senere.


Fri entre, kaffe og kage koster 20 kr.

Tirsdagstræf

Hospitalsskibet Jutlandia og andre Dansk Røde Kors indsatser under og efter Korea-krigen 1950-53.

Ved Preben Søgaard Hansen, tidl. vicegeneralsekretær i Dansk Røde Kors.

Tirsdag den 25. oktober kl. 14-16

Den 16. oktober er det 69 år siden, at hospitalsskibet Jutlandia lagde til kaj ved Langelinje og afsluttede en betydningsfuld og helt enestående dansk humanitær indsats i krigen i Korea 1950-53. Indsatsen bliver med rette stadig markeret, men de færreste er klar over, at Jutlandias indsats under kommandør Kai Hammerichs ledelse banede vej for andre humanitære indsatser under og efter krigen som fx udveksling af krigsfanger og etablering af et skandinavisk undervisningshospital. I mine mange år i Dansk Røde Kors har jeg haft lejlighed til på den koreanske halvø at møde både nord- og sydkoreanske repræsentanter, besøge våbenstilstandsstedet på den 38. breddegrad, hvor det danske forsvar også var repræsenteret, samt folk fra hospitalsskibet. Konklusionen, som udtrykt af FN’s Generalsekretær, er at det var takket være de humanitære initiativer, at det lykkedes at få krigen stoppet med en våbenhvile.

Fri entre, kaffe og kage 20 kr.

Foto: Preben Søgaard Hansen ved 38. breddegrad, hvor det danske flag ses  - og hvor 2 nordkoreanske soldater har placeret sig foran udgangen til Sydkorea.

Tirsdagstræf

Det moderne Sydkorea

ved Sun Jeong Jørgensen, formand for Koreansk Forening i Danmark og tidligere direktør for KOTRA, Korea Trade Center og Sunyee Shin, kirke- og kulturmedarbejder ved Nødebo-Gadevang kirker.

Tirsdag den 15. november kl. 14-16

Gennem de sidste flere årtier har Korea udviklet sig fra et fattigt, efterkrigsramt land til et af de mest moderne lande med højteknologien som et varemærke. Sun og Sunyee vil belyse det moderne Korea ved at komme tættere på dets samfund, kultur og den nuværende situation mellem Nord- og Sydkorea.

Foredraget vil blive krydret med smagsprøver af koreansk mad i stedet for kaffe og kage.

Fri entre.

Billeder fra julefest

Klik på billederne for stor størrelse!