Tirsdagstræf

Tirsdagstræf i præstegården, Nødebovej 24

Alle er velkomne til spændende foredrag om lokalhistorie og verdenshistorie, aktuelle emner, sang og musik m.m.
I pausen nydes fællesskabet over en kop kaffe med hjemmebag.

Fri entre. Kaffe og kage koster 20 kr.

Tirsdagstræf finder med enkelte undtagelser sted den tredje tirsdag i en måned fra kl. 14-16.

Program for hvert enkelt tirsdagstræf annonceres nedenstående og desuden i Kirke og Kro.

Den truede hjemegn 

Tirsdag den 17. september

”Venner ser på Danmarks kort, ser, så I det aldrig glemmer, til hver plet har fået stemmer”, skrev Christian Richardt. Men hvordan ser vi på det Danmark, som ligger uden for hovedstaden og de store byer?

På niveauet mellem lokalsamfundene og det nationale fællesskab eksisterer de størrelser, som vi i Danmark kalder egne og landsdele. De er gennem århundreder og senest ved store reformer i den offentlige sektor blevet svækket, så deres identitet i dag er langt svagere end i vores nabolande, hvor man f.eks. holder fast i dialekter og flager med nye regionale flag.

I dette foredrag fortæller Anton Pihl om symboler, flag og våbenskjolde i de danske egne og landsdele. Han kommer også ind på Dannebrogs betydning og de mange uskrevne regler om brugen af flag i Danmark.

Anton Pihl er museumsinspektør på Greve Museum og formand for Landsforeningen af Menighedsråd. Som formand for Nordisk Flagselskab og fagansvarlig for flag på lex.dk følger han alt, hvad der er værd at vide om flag fra hele verden.

Fri entre. Kaffe og kage 20 kr.