Tirsdagstræf

Tirsdagstræf i præstegården, Nødebovej 24

Alle er velkomne til spændende foredrag om lokalhistorie og verdenshistorie, aktuelle emner, sang og musik m.m.
I pausen nydes fællesskabet over en kop kaffe med hjemmebag.

Fri entre. Kaffe og kage koster 20 kr.

Tirsdagstræf finder med enkelte undtagelser sted den tredje tirsdag i en måned fra kl. 14-16.

Program for hvert enkelt tirsdagstræf annonceres nedenstående og desuden i Kirke og Kro.

Marc Chagall, hans kunst og hans liv.

Et foredrag ved sognepræst Xenia Dalgaard, Søllerød kirke, med fokus på Chagalls kunstneriske udtryk, hvorigennem han belyser nogle af livets store spørgsmål: Hvad er meningen med livet? Hvad gør kærlighed ved os? Chagall vil gennem sin kunst tale for kulturel åbenhed og religiøs sameksistens, ved hjælp af symboler og farver tolker han livet. Han var livslangt knyttet til sin fødeby Vitebsk i Hviderusland, også selvom han forlod den som ung, og aldrig genså den, så blev han ved med at male sin barndomsby, den russiske sjæl og den jødiske tro ind i sine malerier.

Et andet omdrejningspunkt i hans liv var en håndfuld vigtige og stærke kvinder, først hans mor, dernæst hans første hustru Bella, deres datter Ida og senere Virginia og Vava.

Tirsdag den 20. februar kl. 14-16 – alle er velkomne

SYNG - det gør dig så glad!

Så kom og syng med ved denne sang-event, som organist Torben H.S. Svendsen og Gunver Nielsen er værter for. Og synes du det kan være svært at nå de høje toner eller har andre udfordringer, så fortvivl ej – Gunver vil rundhåndet dele ud af de sangfif, hun i mange år har skrabet sammen.

Sangvalget vil tage udgangspunkt i det gryende forår. Og der er mange sange at vælge imellem, for få ting som overgang mellem vinter og forår har inspireret digterne til smukke vers. Vi vil komme langt omkring, men også lade en del af tiden være åben for ønsker, så har vi ikke lige fået en af dine favoritter med i vores udvalg, så ønsker du den bare selv.

Tirsdag den 19. marts kl. 14