Tirsdagstræf

Tirsdagstræf i præstegården, Nødebovej 24

Alle er velkomne til spændende foredrag om lokalhistorie og verdenshistorie, aktuelle emner, sang og musik m.m.
I pausen nydes fællesskabet over en kop kaffe med hjemmebag.

Fri entre. Kaffe og kage koster 20 kr.

Tirsdagstræf finder med enkelte undtagelser sted den tredje tirsdag i en måned fra kl. 14-16.

Program for hvert enkelt tirsdagstræf annonceres nedenstående og desuden i Kirke og Kro.

De gode hensigters tid

Tirsdag den 19. november 14.00

På grund af krigene mellem Rusland og Finland 1939 – 1945 blev omkring 80.000 børn i alderen fra et til ni år, i det man kaldte ”verdenshistoriens største flytning”, sendt til Norge, Sverige og Danmark. Danmark modtog 3.764 børn fra Finland. Af dem kunne 451 af mange årsager blive i Danmark.  Tapio Juhl er en af dem.

Det er den historie, Tapio Juhl gerne vil fortælle. Også om den enestående hjælp enkeltpersoner, organisationer og virksomheder frivilligt ydede for den finske sag.

Tapio Juhl er født i Karelen (tidligere en del af Finland) i 1941. Kom til Danmark i 1943 sammen med sin tre år ældre bror. Han har arbejdet i folkeskolen og i Nyborg Statsfængsel. Har været skoleinspektør og ansat i Forsvaret. Senest var han skoleleder på en friskole.

Årets store julefest i præstegården
- nu med julecabaret
 
Tirsdag den 10. december kl. 13-16
 
Traditionen tro serveres hjemmelavet julemiddag med and, flæskesteg og ris á l'amande. 
Vi skal julehygge, spise, synge julesalmer og sange, danse om juletræet, julequizze og opleve en meget festlig julecabaret.
 
Tilmelding: Senest tirsdag 3. december til præstesekretær Allan Høier, som træffes på kontoret tirsdage kl. 10.00-16.00, tlf. 4848 0719 eller alho@km.dk.
Brug for kørsel? Ring Allan Høier, tlf. 4848 0719
Pris: 120 kr. pr. person, som betales på selve dagen.

To historier fra Nødebo

Tirsdag den 14. januar 14.00

Fhv. lektor, cand. mag. Asger Berg fortæller om to helt forskellige hændelser med tilknytning til Nødebo i henholdsvis 1889 og 1944. Historierne er ukendte for de fleste og bygger på foredragsholderens egen research. Den ene historie handler om en skovtur og er båret af humor og idyl – den anden handler om et drab under besættelsen. Samtidig fortælles om, hvorledes foredragsholderen kom på sporet af kilderne til de to beretninger.

Asger Berg har i mange år været meget interesseret i lokalhistorie og er formand for Hillerød lokalhistoriske forening.

Foto: Lars Skov

Kim Larsen

Tirsdag den 18. februar kl. 14.00

Kim Larsen blev den indtil videre største danske folkekunstner. Han skabte musikalsk bro mellem flere generationer. Han var en nutidig Dirch Passer, Elvis Presley og Grundtvig i samme person.

Hvad skabte den enorme succes? Hvorfor lige ham? Hvordan havde Kim Larsen det selv med sin succes? Hvad drev Kim Larsen.

I foredraget taler Jan Eriksen om Kim Larsens betydning, hans kampe, hans nederlag og selvfølgelig hans mange succeser. Han taler også om Kim Larsens mindre kendte sider. Ligeså vel som Kim Larsen var en stor ynder af dansk vise- og revykunst, var han i besiddelse af en stor litterær interesse, der gennemsyrer alle hans plader.

Journalist, forfatter og foredragsholder Jan Eriksen har flere gange interviewet Kim Larsen, hans musikervenner og andre omkring ham. Han har anmeldt Kim Larsen og Kjukkens koncerter og plader i alt mere end 20 gange.

Billeder fra julefest

Klik på billederne for stor størrelse!