Højskoledage

Flyttes til 2021: Højskoledage i Nødebo Præstegård 

”På sporet af det danske”

I år er det en særlig glæde at indbyde til højskoledage i præstegården. For hvor vi dog savner samvær og samtale, fællessang, god mad, et godt grin – at kunne være fysisk tilstede med hinanden uden at være bange!

Jeg glæder mig!

Jeg glæder mig til at se jer alle sammen. Temaet for højskolen udsprang af 100 året for Genforeningen, og fejringen af 75 året for Danmarks befrielse. Jeg tænkte, at det ville være godt med en samtale om, hvad det egentlig vil sige at være dansk. Er der noget, der hedder ”danske værdier”? Hvordan skal man karakterisere den danske folkesjæl? Hvordan har politikere og meningsdannere i tidens løb brugt og måske også misbrugt ideen om det nationale? Og hvad har kunstens rolle været i dét spil?

Så ramte corona pandemien, og nu er der flere, der taler om, at det kan betyde en opblomstring for nationalfølelsen. Vores tema er ikke blevet mindre aktuelt, og ligger der også noget ”typisk dansk” i vores måde at takle en krise som denne på?

Jeg samler en perlerække af de mest spændende oplægsholdere, der både kan belyse emnet historisk, filosofisk, kunstnerisk og musikalsk.

Hold øje med kirkernes hjemmeside, men har man allerede lyst til at melde sig til, er man meget velkommen: Til præstesekretær Allan Høier på e-mail: alho@km.dk

 

Venlig hilsen

Eva Holmegaard

Stemningsbilleder fra Højskoledage 2015:

Stemningsbilleder fra Højskoledage 2014: