Højskoledage

Højskoledage i Nødebo Præstegård 2022: Er der noget at grine af?

En weekend om humor og latterens betydning

Lørdag d. 3. september – Søndag d. 4. september

 

Er der noget at grine af? Det spørger vi på årets højskoledage i præstegården. Efter to år med corona og nu med krig i Europa, og mange andre deprimerende genopførelser af menneskehedens tragedier.

Der er masser at græde over. Men er der også noget at grine af? Eller måske ville der være endnu mere at græde over, hvis vi ikke også kunne grine.

Årets højskoledage vil gå i dybden med humorens betydning. Humoren som forløsende fællesskab. Humoren som sandhedens spejl. Den politiske og religiøse satire, som alle dage har udfordret hykleri og magtmisbrug.

Endelig skal vi stille spørgsmålet: man overhovedet grine mere? Hver gang smilet trækker i os og den sjove bemærkning ligger lige på tungen, må vi se os over skulderen af frygt for, at nogen bliver krænket.

Men hvad er det for en verden, vi får – hvis latteren forstummer?

---

HVORDAN? Man kan allerede nu tilmelde sig til præstesekretær Allan Høier på email: alho@km.dk eller ved at ringe på 48480719. Når der er givet tilsagn om plads, bedes beløbet indbetalt på konto 6300-1524765. Husk at anføre FULDE NAVN og ordet HØJSKOLE på indbetalingen.

HVOR MEGET KOSTER DET? 490 kr. pr.deltager (med tak for tilskud fra Hillerød provstis fælles aktivitetskasse) – deltager man kun lørdag er det 350 kr, og deltager man kun søndag kan man nøjes med at betale 150 kr.

Deltagergebyret dækker foredrag, kaffe, kage, frugt, middag lørdag aften og koncert i Nødebo kirke lørdag eftermiddag.

Stemningsbilleder fra Højskoledage 2015:

Stemningsbilleder fra Højskoledage 2014: